dilluns, 29 de juliol del 2013

Castells remullats

Dissabte passat, els Castellers de Castelldefels vam gaudir d’una sortida ben especial. El companys dels Xerrics d’Olot tenien actuació a les Planes d’Hostoles, prop d’Olot, i pocs dies abans s’havien quedat sense colla convidada. Ens van proposar d’anar-hi a canvi d’una bona remullada a la piscina d’un càmping proper després de la diada, i vam acceptar, tot i que, sent una sortida no programada i d’última hora  - i, per postres, un dissabte pel matí - sabíem que la quantitat de camises seria ben minsa.

A la plaça, la calor es feia notar de valent i no convidada gaire a enlairar castells. Abans de començar, el nostre cap de canalla va lliurar, davant de tota la colla, la funda del casc del nostre acotxador novell – l’Abel – que tot just feia una setmana que s’havia estrenat a plaça i, per tant, s’havia guanyat el dret a la funda - un ritual que hem establert enguany com a novetat.
Pel que fa a l’actuació, ens mancaven moltes peces, tant al tronc com a la pinya, i això ens va obligar a improvisar una mica i a provar gent nova en diverses posicions. Tot i això, vam descarregar els pilars de 4 de benvinguda i comiat i, en primera ronda, el 4 de 6. El 3 de 6 es va fer pregar més, i no vam aconseguir descarregar-lo fins al tercer intent. Una actuació modesta, però prou correcta, tenint en compte les circumstàncies, i molt positiva per a la colla, sobretot pel que va venir després.

I és que, un cop acabada l’actuació, ens vam desplaçar fins a un càmping proper, on vam poder cruspir-nos els entrepans amb una bona ombra a la vora d’un riu, i on vam poder gaudir d’un bon bany a la piscina. No va ser, però, un bany qualsevol! Si tenim en compte que la piscina era plena de castellers, tant dels nostres com dels Xerrics, no és difícil d’imaginar com va acabar la cosa. Pilars de 2, de 3 i quasi de 4 i castells per a tots els gustos.  Vam aconseguir carregar un 3 de 5 amb l’agulla i un 5 de 5 fins a acotxadors, entre moltes altres construccions, poca broma! El més important, però, és que vam riure molt i molt.
Ara toca assajar de valent per preparar a consciència la propera actuació, que serà dissabte 10 d’agost per la tarda, a la Catedral de Barcelona, al costat dels Castellers de la Vila de Gràcia. Tot un honor i una bona oportunitat de fer-nos veure que no podem deixar escapar.

Som-hi Grocs!