diumenge, 11 d’agost del 2013

Els Grocs a la Catedral

Ahir va ser un dia molt emotiu per als Grocs. Per primera vegada des de la recuperació de la colla, teníem la oportunitat d’actuar a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona, juntament amb els Castellers de la Vila de Gràcia i els Gegants petits del Pi, amb motiu de la Festa Catalana, que se celebra durant nou dissabtes de primavera i estiu. És una activitat adreçada als milers de turistes que visiten Barcelona durant la temporada de vacances i està pensada com una manera de difondre la cultura catalana arreu del món. És per això que ahir dissabte al vespre, davant de la Catedral, hi havia tanta gent que no hi cabia ni una agulla. Tant és així que vam haver de demanar als assistents que s’enretiressin una mica per tenir prou lloc per muntar les pinyes!

Els nervis se’ns menjaven i l’emoció de veure tanta gent pendent de nosaltres feia que el pessigolleig que sentim a la panxa abans de començar un actuació fos més accentuat que de costum. Ho havíem de fer bé, ho havíem de fer molt bé.
Vam començar amb la torre de sis, una construcció que tenim molt i molt assajada i que, tot i la seva dificultat, vam descarregar sense vacil·lacions. En segona ronda vam descarregar el 4 de 6 amb l’agulla, un castell que ja hem descarregat en set ocasions enguany, però que ahir es va fer amb gent més lleugera – i també més inexperta -  a segons i a terços i, tot i així, es va completar sense dificultats.
 
Faltava, però, la cirereta del pastís: un cinc de sis, una petita “catedral”, enlairada davant de la gran Catedral de Barcelona. Aquesta construcció feia temps que no l’assajàvem, per manca de peces al tronc i a la pinya, i a l’assaig de divendres no va anar bé del tot. Tot i així, la Tècnica va decidir provar-la i ens en vam sortir! Un cinc de sis prou parat, bé de mides i de ràpida execució, que va fer saltar les llàgrimes a més d’un.

Per acabar, n’hi havia que esperaven veure el pilar de cinc, ja que l’havíem descarregat el dia anterior a l’assaig, però la Tècnica, amb molt bon criteri, va decidir reservar-lo per Festa Major. Així doncs, l’actuació es va cloure amb dos pilars de 4 simultanis.

L’actuació d’ahir, que va ser la millor de la temporada, va aconseguir aixecar els ànims de la colla i, ara mateix, de motivació no ens en falta. Esperem que aquesta motivació serveixi per fer créixer encara més la colla de cara a la propera actuació, que serà dijous vinent 15 d’agost per la tarda amb motiu de la Festa Major d’Estiu de la nostra ciutat. Actuarem a la Plaça de l’Església de Castelldefels, juntament amb els Torraires de Montblanc i la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca, i esperem veure la plaça plena de camises i samarretes grogues, de gent de la colla - dels antics i dels nous - i de gent d’altres colles que vindran a donar-nos un cop de mà en un dia tan especial.
Avui, més que mai, som-hi Grocs!