dilluns, 8 de juliol del 2013

31 anys fent castells

Ahir diumenge 7 de juliol al migdia, els Castellers de Castelldefels vam celebrar els nostre 31è aniversari amb una diada castellera en què van participar, com a colles convidades, els Castellers de Rubí i els Castelleres de Cornellà.

L’actuació s’havia de fer a la Plaça de l’Església, però les elevades temperatures ens van obligar a buscar un indret més ombrejat en un carrer adjacent. Malgrat l’ombra, la calor era important i no convidada gaire a ficar-se a la pinya. Tot i així,  tots els castellers i castelleres assistents ho vam donar tot, com sempre, tant a les nostres pinyes com a les pinyes de les altres colles. Això va permetre que tant els Castellers de Cornellà com els de Rubí poguessin descarregar els tres castells que van intentar. A nosaltres ens va fallar el primer, un 3 de 6 amb l’agulla que va caure just quan la Marina feia l’aleta, però sí vam aconseguir descarregar amb solvència el 3 de 6 i el 4 de 6 i, a la ronda de repetició, el 4 de 6 amb l’agulla, a més dels pilars de 4 de benvinguda i de comiat, aquest últim amb dos pilaners novells a segons i terços que el van saber parar prou bé.
L’absència d’algunes peces clau i l'habitual manca de camises a la pinya no ens van permetre intentar castells més grans en un dia tan assenyalat, un dia en què celebràvem que ja fa 31 anys que fem castells. Una vegada més, però, l'empenta i valentia de la canalla va retornar els ànims a la colla.

Ara cal renovar energies i aconseguir més camises per fer un bon paper a la propera actuació, que serà diumenge 21 de juliol a Mollet del Vallès.