dissabte, 13 d’abril del 2013

El Bateig dels Encantats, una gran diada castellera!

Avui al migdia, els Castellers de Castelldefels hem tingut l’honor i el plaer d’assistir al Bateig dels Encantats de Begues, i ho hem fet en qualitat de padrins, juntament amb els Castellers de Barcelona.

Ha estat una diada memorable, molt emocionat, i que ha sortit ben rodona per a totes tres colles.
D’una banda, els Encantats havien de descarregar el seu primer castell de sis per guanyar-se el dret a la camisa. Els de Begues han intentat el 3 de 6 en segona ronda, després de descarregar una torre de 5 en la primera. El primer intent, però, els ha caigut. No s’han fet mal, però l’aixecadora ha agafat por i, al segon intent, no ha volgut pujar. Els ànims dels de Begues dequeien i els nervis se’ls menjaven. Temien no poder estrenar-se avui com a colla. Tanmateix, han estat valents i han decidit tornar-ho a provar amb una altra aixecadora, menys assajada que la primera. I, aquest cop sí, han descarregat el seu primer 3 de 6! L’emoció i les llàgrimes han omplert la plaça. Castellers de les tres colles s’abraçaven i es felicitaven mútuament. Ha estat una feina d’equip que, finalment, ha donat els seus fruits. Moltes felicitats Encantats!

Per la seva banda, els Castellers de Barcelona han descarregat amb solvència el 3 de 8, la torre de 7 i el 5 de 7, a més d’un pilar de 5. Val a dir que la seva ajuda a les pinyes dels Encantats, i també a les nostres, ha estat clau. Des d’aquí els agraïm la seva inestimable col·laboració i la seva bona disposició.
Pel que fa a nosaltres, hem descarregat sense dificultats el 3 de 6 amb l’agulla, el 5 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla. Un bon començament de temporada, amb un 5 de 6 molt matiner, que demostra que ja tenim del tot consolidats els castells de 6 i mig i que ara ja només ens resta mirar més amunt, cap als castells de 7 i el pilar de 5. Cal fer especial esment de l’actuació que ha fet avui la nostra canalla, que ha estat valenta, decidida i ràpida, i que ha pujat molt  fineta. Avui, a més, s’ha estrenat una nova acotxadora - la Marina - que ha pujat al 5 de 6 i al pilar de 4 de comiat, i que també ho ha fet immillorablement bé.
La propera actuació serà diumenge que ve a Les Roquetes del Garraf, on celebrarem la Diada de Sant Jordi al costat dels Castellers de les Roquetes.