diumenge, 17 de març del 2013

Actuació a Gurb amb els Nyerros de la Plana

Avui  els Castellers de Castelldefels hem anat fins a Gurb per actuar amb els Nyerros de la Plana amb motiu de la Festa de l’Arbre. Era una actuació molt primerenca i sabíem que ens arriscàvem acceptant-la, perquè portem pocs assaigs i estem molt verds encara.  Tanmateix, érem l’única colla convidada, i per això no podíem fallar, i al final hi hem anat sense prou canalla i amb poques camises grogues, disposats a fer només un parell de pilars, fer pinya als Nyerros i tornar cap a casa.

Les coses, però, han sortit una mica més bé del que ens pensàvem. Només arribar, els amfitrions ens han convidat a un bon esmorzar de pa torrat amb botifarra i xocolata calenta amb coca de sucre. Ja amb la panxa plena, hem descarregat, juntament amb els Nyerros, el pilar de benvinguda. Tot seguit hem ajudat els Nyerros a intentar un 3 de 6 amb agulla, que ha quedat en intent per indecisió de la canalla. Llavors ha arribat la sorpresa. El nostre cap de colla ha decidit que teníem prou gent per intentar un 3 de 6, tot i que la canalla que teníem no estava preparada. Sabíem que podia tirar-se enrere, però ho havíem de provar. I ho hem provat, i l’aixecadora s’ha fet enrere, però el castell estava molt maco i molt parat.
Després, els Nyerros han descarregat un 3 de 6 i han tornat a intentar el 3 de 6 amb l’agulla, però els ha tornat a quedar en intent. Per acabar, i veient que totes dues colles teníem mancances, hem decidit unir esforços i aixecar un 4 de 6 de germanor, un castell molt parat que s’ha descarregat sense problemes i que ha servit per aixecar una mica els ànims de la colla.

Ara cal treballar molt als assaigs per tenir a punt pinya, tronc i canalla per a la propera sortida, que serà el 13 d’abril a Begues, amb motiu del bateig de la colla local.