dimarts, 8 d’octubre del 2013

Cap de setmana cent per cent groc!

El cap de setmana passat els Castellers de Castelldefels vam tenir molta feina i la vam fer molt ben feta.

Per començar, dissabte per la tarda vam assistir, en qualitat de padrins, juntament amb els Castellers de Sant Feliu i la Jove de Barcelona, al bateig dels Castellers de Viladecans, que van aconseguir descarregar els tres castells que van intentar – 4 de 6, 3 de 6 i 3 de 6 amb l’agulla – i es van guanyar, doncs, el dret a portar la camisa de color verd poma que, d’ara endavant, identificarà aquesta nova colla del Baix Llobregat. Nosaltres vam fer una actuació modesta, però molt digna, si tenim en compte que no arribàvem a les quaranta camises. Vam començar amb el 3 de 6 amb l’agulla, seguit del 4 de 6 lleuger i, per acabar, el 3 de 6, també lleuger, amb la vista ja posada a les construccions de 7. El més destacat de la diada va ser, però, el pilar de 5 que vam carregar i que no es va considerar descarregat perquè l’enxaneta es va despenjar quan començava a baixar.
El cap de setmana, però, encara no havia acabat. Així doncs, diumenge al matí vam seguir amb la nostra activitat castellera i vam assistir, juntament amb els Vailets de Gelida i els Xicots de Vilafranca, a la Diada Solidària que es feia a la Rambla Sant Francesc de Vilafranca del Penedès per recaptar fons per a la Fundació Alba, una organització que lluita contra el càncer infantil.

En aquesta ocasió érem unes quantes camises més, tot i que, ni de bon tros, les que hauríem de ser si volem ser colla de 7. Tanmateix, després de descarregar la torre de 6 en primera ronda,  vam poder intentar, gràcies a l’ajuda dels Xicots i dels Vailets a les pinyes, i per setena vegada ja aquesta temporada, el 4 de 7, una construcció que enguany només hem aconseguit carregar en una ocasió. El castell va quedar novament, però, en intent desmuntat. En tercera ronda vam descarregar un 5 de 6 molt parat i amb molt bones mides i, en la ronda de repetició, el 4 de 6 amb l’agulla. Per tancar l’actuació, vam tornar a provar el pilar de 5 i, aquest cop sí!, el vam descarregar sense massa dificultats. I enguany ja en van dos!
Un cap de setmana, doncs, molt productiu, en què vam aconseguir descarregar tots els castells de la gamma de sis, a més del pilar de 5, i en què vam tornar a fer la millor actuació de la temporada, demostrant que cada dia anem una mica més amunt, qualitativament parlant, tot i que encara hem de fer molta feina per aconseguir fer gran la colla.  

El proper cap de setmana descansem, però el següent tornem a fer doblet: dissabte 19 a Santa Coloma de Gramenet i diumenge 20 a l'Hospitalet de Llobregat.