diumenge, 15 de setembre del 2013

I Trobada de colles castelleres de la Baronia d'Eramprunyà

Avui ha estat  un dia important i molt especial tant per als Castellers de Castelldefels, com per als Encantats de Begues, els Castellers de Gavà i els Castellers de Viladecans, perquè, avui, hem celebrat la primera Trobada de colles castelleres de la Baronia d’Eramprunyà, una trobada que, esperem, es mantingui al llarg del temps i esdevingui una diada tradicional i obligada en els calendaris de totes quatre colles.
La Trobada ha començat amb els pilars de 4 simultanis de benvinguda, que les quatre colles hem descarregat sense problemes. El temps no acompanyava massa, i uns núvols amenaçadors ens feien témer el pitjor. En primera ronda, els Castelleres de Castelldefels hem intentat el 4 de 7 - que hem hagut de desmuntar per indecisió de la canalla -, els Encantats de Begues han descarregat el 2 de 5, els Castellers de Viladecans han aconseguit descarregar el primer 3 de 6 de la seva curta història i els Castellers de Gavà han descarregat el 3 de 6, també per primera vegada d’ençà de la seva recuperació ara farà un any.
 


 
 
 
 
 
 
 

En segona ronda, nosaltres hem optat per tornar a provar el 4 de 7, que ha quedat, novament, en un intent desmuntat, i amb aquest ja són cinc els intents de 4 de 7 d’enguany, a banda del que vam carregar per Festa Major ara fa un mes. Seguidament, hem fet ús de la ronda de repetició i hem descarregat, amb prou solvència, el 5 de 6, el  tercer de la temporada.
Era el torn dels nostres companys de Begues i començava a ploure. Nosaltres teníem preparat el pilar de 5 per a la ronda final de pilars, però al terç d’aquest pilar l’han trucat de la feina i havia de marxar. És per això que hem decidit, de forma molt poc ortodoxa, intentar-lo abans que les altres colles completessin la segona ronda. Per sort, els companys de les altres colles ho han entès, ho han respectat i han vingut a fer-nos pinya. I diem per sort perquè, gràcies a les seves mans, hem pogut descarregar el pilar de 5 número 98 de la nostra història, una construcció que no descarregàvem des de la Festa Major de Castelldefels de 2008 i que feia 10 anys! que no descarregàvem fora de casa.
Seguidament, tant els Encantats de Begues com els Castellers de Viladecans han intentat el 4de 6, però totes dues construccions han quedat en intent desmuntat. Malauradament, els companys de Gavà no han pogut fer ús de la seva ronda perquè la pluja començava a caure amb força i ja era tard i l’ambulància havia de marxar. La Trobada ha acabat amb els 4 pilars de 4 de comiat.
Després, doncs, d’una trobada emotiva, amb molta germanor, que ha servit per enfortir els llaços entre les quatre colles veïnes, ara toca acabar de polir el 4 de 7, seguir treballant el 3 de 7 i, sobretot, aconseguir més gent per a la pinya. Cada cop som més a prop!

La propera parada serà d’aquí a dues setmanes, diumenge 29 de setembre a Sant Cebrià de Vallalta.