dilluns, 19 d’agost del 2013

Un ensurt per Festa Major


Dijous passat per la tarda, els Castellers de Castelldefels vam participar en les activitats de Festa Major de la nostra ciutat amb una actuació castellera a la Plaça de l’Església, juntament amb els Torraires de Montblanc i la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca.

Era una cita molt i molt important per a nosaltres. Havíem aconseguit un bon nombre de camises grogues per a l’ocasió i els últims assaigs havien deixat ben palès que estàvem preparats per fer una gran actuació. Volíem descarregar el pilar de 5 - després d’haver-lo descarregat en tres ocasions als assajos - i volíem, també, descarregar els primers castells de 7 de la temporada, després d’haver aconseguit descarregar el 4 de 6 net sencer  i el 3 de 6 net fins a acotxador en diverses ocasions. Estàvem preparats i ho sabíem.
En primera ronda, vam optar per la torre de sis, una construcció que tenim molt assajada i que vam descarregar sense problemes. Començàvem amb bon peu. En segona ronda, però, no ens va anar tan bé. Després d’haver de desmuntar el  4 de 7, amb dosos col·locats, per indecisió de la canalla, vam decidir tornar-ho a provar. Aquesta vegada la canalla va pujar decidida, i el vam carregar! A la sortida de l’enxaneta, però, el castell va trontollar, encara no se sap ben bé per què, i  va caure a nivell de quarts.  Va ser una caiguda aparatosa, que va deixar uns quants castellers tocats, i la preocupació general pel seu estat va ofegar les celebracions. Després d’una hora ben bona de valoracions de les lesions, es va decidir aixecar un 3 de 6 amb l’agulla, però la canalla estava espantada i no volia pujar i, finalment, vam haver d’acabar la nostra actuació amb 2 pilars de 4 simultanis de comiat. 

Avui, quatre dies més tard, ens decidim finalment a fer la crònica, perquè avui ja sabem que tots els castellers que, d’una manera o una altra, van patir la caiguda, estan bé, amb contusions i poca cosa més.  Va ser, doncs, un ensurt i prou. Un ensurt que va impedir que acabéssim l’actuació i que acomplíssim els objectius que ens havíem fixat, però, sobretot, un ensurt que va apagar l’emoció i la satisfacció d’haver carregat un castell de 7.
Per això, avui, volem compartir amb tots vosaltres el nostre èxit i cridar, ben fort!, que som dels Grocs!