dilluns, 20 de maig del 2013

Cap de setmana rodó

Dissabte passat per la tarda els Castellers de Castelldefels ens vam desplaçar fins a Cervera per participar en l’actuació castellera que se celebrava al pati de la Universitat, amb motiu de la Fira de Sant Isidre, juntament amb els Minyons de l’Arboç i els Margeners de Guissona.

De fet, no érem nosaltres els que hi havíem d’anar, sinó els Castellers de Santa Coloma, que per problemes interns no hi van poder assistir i ens van cedir els seu espai. En ser una sortida d’última hora, i en dissabte, teníem poques camises grogues i algunes baixes importants. Malgrat tot, vam aconseguir descarregar el 4 de 6, el 3 de 6 i, en última ronda, el 3 de 6 amb l’agulla, a més del pilar de benvinguda i, per acomiadar-nos, dos pilars de 4 simultanis. La diada, que es va desenvolupar sense incidències i a molt bon ritme – potser perquè estàvem tots pelats de fred i volíem fer via -, va ser tot un èxit també per a les altres dues colles, que ho van descarregar tot també.

Diumenge vam pujar a l’Ermita de Bruguers per participar, com cada any, a l’Aplec que organitzen els ajuntaments de Castelldefels i Begues. Enguany, els Grocs vam actuar, per primer cop, al costat d’una altra colla castellera a l’Aplec, i és que a Begues fa ben poc que tenen colla. Són els Encantats de Begues, una colla de la qual en som padrins i que tot just es va batejar el mes passat.

Un cop acabats els tradicionals balls de gegants, bastons, gitanes, cintes i panderetes, les dues colles vam aixecar de forma simultània els nostres pilars de benvinguda - dos pilars nostres i, al mig de tots dos, un dels Encantats. Tot seguit, els de Begues van intentar el 3 de 6, construcció que ja han aconseguit descarregar en dues ocasions. Tanmateix, aquesta vegada no van tenir sort i els va caure amb dosos col·locats, quan pujava la canalla.



Nosaltres vam descarregar amb molta solvència el 4 de 6 amb l’agulla, però no vam poder intentar més castells per falta de temps i l’amenaça de pluja. Sí ens va quedar temps, però, per descarregar un 4 de 6 de germanor amb els nostres companys de Begues, una bonica manera de cloure l’Aplec.