diumenge, 20 de gener del 2013

Primera actuació de la temporada!

Avui diumenge 20 de gener, els Castellers de Castelldefels hem actuat a Begues, on celebraven la seva Festa Major d’Hivern.
Tot i que no començarem els assaigs fins al mes de març, quan els nostres companys de Begues ens van demanar  si podíem pujar a fer pilars i algun castell, no vam poder dir que no. El Encantats de Begues, una colla nova que molt aviat es batejarà, i de la qual en som una de les colles padrines, ens van ajudar, i molt, durant tota la temporada passada, i ara ens tocava a nosaltres tornar-los el favor, tot i que, per nosaltres, fer castells no és cap esforç, ben al contrari!
L’actuació ha començat al volts del migdia davant l’església, amb dos pilars de 4 de benvinguda simultanis de les dues colles. A continuació, hem descarregat el primer 3 de 6 de la temporada. Després ha començat la cercavila, amb les dues colles castelleres al capdavant, seguides dels grallers de Castelldefels i Begues i els gegants i capgrossos de Begues. Durant la cercavila, que ha acabat davant de l’Ajuntament, totes dues colles hem aixecat pilars de 4. Ja a l’Ajuntament, hem descarregat el primer 4 de 6 de la temporada i, per acabar, totes dues colles hem descarregat dos pilars de 4 simultanis de comiat.
Un dia important per a la nostra colla, que  és l'única que ha descarregat castells a Begues en els darrers 15 anys. Important, també, perquè amb poques camises, un sol assaig, i algun kilo de més per culpa dels àpats nadalencs, hem descarregat dos castells de 6 amb solvència, i això vol dir que anem per bon camí per aconseguir els nostre objectiu per aquesta temporada: consolidar els castells de 7. Això sí, seguim sent pocs, i per això és tan important que tots els membres de la colla ens comprometem i fem tots els esforços per assistir tant als assaigs com a les actuacions. Entre tots i totes ho aconseguirem. Som-hi Grocs!


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Seria bo que abans de publicar una notícia es poguessin contrastar les dades. A Begues hi han actuat, i descarregat castells, anys enrrere altres formacions castelleres. Pep Ribes

Anònim ha dit...

Hola Pep Ribes, a Begues no recordo cap actuació castellera abans. Tot i que sí que hem gaudit de les actuacions dels Falcons de Vilafranca. Josep ( veí de Begues fa 44 anys)

Anònim ha dit...

Bon dia Josep.
Els anys 1995 i 1996 els Castellers de Gavà van actuar per Festa Major. En tots dos casos la colla de Castelldefels també hi havia d'actuar, però aquells dos anys va actuar a les Escaldes d'Andorra (de gran record per la colla) i els va impedir ser-hi. L'any 95 els de Gavà van actuar sols, però l'any 96, els de Castelldefels van propiciar que hi actuessin els Castellers d'Esplugues, grans amics dels grocs per acompanyar a la colla de Gavà. Els dos anys es van "descarregar" castells de sis. L'any 1997 per la Diada Nacional també hi van haver castells. Molt bé per la correcció de l'article "els darrers 15 anys" Salut. Pep Ribes

Anònim ha dit...

Gràcies Pep Ribes, la teva informació és precisa i fiable, perdó per deixar portar-nos per la emoció del moment i donar dades equivocades a la colla de Castelldefels.