diumenge, 30 de desembre del 2012

Les "Colles del Baix" al Catalunya-Nigèria

Molta gent sap que els castells van néixer a Valls, que els Minyons són de Terrassa, o que els de Vilafranca fan grans castells. Poca gent sap, però, que a la comarca del Baix Llobregat també hi ha colles castelleres, colles que un dia van ser fortes i que ara, poc a poc i amb molt esforç, s’estan recuperant. No són colles de gamma extra, les seves actuacions no es retransmeten per TV3 i no les han convidat mai a una Diada de Sant Fèlix, però això no les hauria de fer menys importants. Són colles que lluiten, dia a dia, per mantenir viu el fet casteller en una comarca amb molt poca tradició castellera i un gran desconeixement de la cultura popular catalana en general.

És per això que les Colles Castelleres del Baix Llobregat han volgut respondre a la crida que va fer la Federació Catalana de Futbol i participar en el partit Catalunya-Nigèria que es disputarà a l'Estadi del RCD Espanyol Cornellà-El Prat el proper dimecres 2 de gener a les 19.00 h. A la mitja part, una representació de les "Colles del Baix" aixecarà nou pilars simultanis per formar una gran senyera. Hi participaran les colles de Cornellà, Esplugues, Molins de Rei, Castelldefels, Sant Feliu i l’Hospitalet, que en els darrers anys han integrat la Coordinadora de colles del Baix Llobregat. També hi seran presents algunes de les colles en formació que hi ha actualment a la comarca, com ara les de Viladecans, Begues, Gavà i Sant Vicenç. El naixement d’aquestes colles augura una recuperació progressiva de l’activitat castellera al Baix Llobregat, una comarca que, als anys noranta, era la que més colles castelleres tenia de tots els Països Catalans.

Així doncs, el dia 2 de gener tenim tots i totes una cita ineludible a l’Estadi de Cornellà-El Prat, on esport, cultura i tradició s’uniran en una gran festa de la catalanitat.