dilluns, 2 de juliol del 2012

Missatge del cap de colla

Aquest cap de setmana hem tingut dues sortides a destacar, de les quals m’agradaria fer esment. La del diumenge, per agrair la feina feta a tota la gent que ha participat en el projecte, i la de dissabte, com a part del camí que ens ha de menar cap a les importants trobades d’aquest estiu.

Comencem pels 30 pilars a tot Castelldefels, on vull fer una mica de reflexió del que ha suposat i destacar tota la feina que hem fet d’ençà que a l’octubre l’Esteve va idear la diada dels 30 pilars. Des de bon principi, la junta de l’ACPC va comprar la idea, primer de tot s’havia d’aconseguir un transport i la cessió del trenet es va compensar amb una sortida a port Ginesta un diumenge. Sé que aquestes sortides fan mandra, però han estat d’una utilitat impagable per la diada de diumenge.
Un cop engegat el projecte, s’ha de destacar la feina del Josele i l’Abel, que s’han passat des del mes de març preparant tota la gent per tal de repartir al màxim els pilars i aconseguir que hi participés el màxim nombre de gent, tot i seguint la meva condició: no arriscar. Això ha representat una feina de planificació molt feixuga que ha portat a dirigir assaigs i tots els pilars en les sortides prèvies per tal que tot estigués el màxim d’assajat i, vist el resultat de 30 pilars sense problemes, ho han aconseguit amb escreix. Crec que és important fer notar la feina feta durant aquests mesos pel Josele i Abel i agrair que hagin estat pendents de tots els pilars durant els últims quatre mesos, fins i tot quan la resta de la colla no veia l’objectiu de tanta feina i tanta llista. Espero que ara tots plegats ens adonem de la dificultat de la tasca i els ho agraïu com es mereixen. Per altra banda , agrair la feina de la Junta, que ha col·laborat en la preparació de tota la logística que, al no ser una sortida “típica”, els ha obligat a posar molta imaginació i esforç, però que han aconseguit que tot funcionés suaument, sense cap entrebanc, llevat de la pluja. Estàvem preparats per a una gran calorada, però al final ens vàrem haver d’adaptar a les tempestes.

He de destacar la participació dels nostres grallers, que tocaven quan ens esforçàvem a les pinyes i pilars i també al trenet quant descansàvem, ells van fer la gesta dels 30 tocs i, a més a més, tocar la cercavila. El dissabte els vaig presentar com els millors grallers d’aquesta banda del Llobregat, però diumenge em vaig adonar que m’havia quedat curt. Tenim una gran colla de grallers i, encara que sota la pluja els hi féssim algun que altre lleig, som conscients que sense ells no faríem el que fem, ni als pilars ni amb la animació als desplaçaments. I, sobretot, agrair a tota la colla que vàrem fer un pilar darrera l’altre, dels quals la primera dotzena van ser divertits i els últims van exigir compromís i sentit de la responsabilitat i com, en un temps inimaginable, vam acomplir l’objectiu. Gràcies a tots i a totes per la feina i el compromís que va convertir una feina tan i tan feixuga en una festa.
Per últim, agrair a la resta de la tècnica el treball de totes les setmanes i la feina en planificar, comunicar, organitzar, que han fet a més a més de les actuacions normals.

Com a resum de tot plegat, agrair-vos als Castellers de Castelldefels ser com sou i que hagueu convertit un repte en una festa i en fer d’un matí de diumenge una de les diades mes especials dels últims anys. Gràcies a tots per la feina i pel compromís demostrat.
I ja que hi sóc, hem de parlar de l’actuació de diumenge que ve a Castelldefels, la qual vull que ens adonem tots plegats que representa una gran fita. Portem gairebé totes les sortides de la temporada fent tots els castells, de forma sòlida i solvent i, encara que són les mateixes construccions dels últims anys, les estem fent millor que mai, amb la mateixa quantitat de camises que els anys passats. Què ha canviat? Doncs crec que ara estem més convençuts del que fem i ho fem millor i crec sincerament que estem molt a prop de tornar a intentar el salt als castells de 7 amb èxit. Hem treballat bé, ordenadament, i hem donat una solvència i estabilitat als castells que no teníem fa un any i, a més, un tronc que permet més i millors combinacions sense perdre consistència. Vull demanar el compromís de tots un cop més i que, igual que diumenge vam demostrar que som capaços de assolir reptes a llarg termini amb els pilars, també ho podem fer amb els castells i que cal que anem fent córrer la veu perquè tots els coneguts vinguin, col·laborin i gaudeixin amb nosaltres d’aquest pas tant important que estem a punt de fer.

Jo he vist un canvi en l’actitud dels castellers que, en una sortida com la de dissabte, no vam dubtar que ho faríem bé i ara estic segur que amb aquesta actitud farem una gran diada el proper diumenge i encara més gran a la festa major d’agost.
Moltes gràcies a tots, per la feina i el compromís i per haver-me convençut que aquest any Pinta Groc i que tenim una colla amb molta set, molta set de set.

David Clavera
Cap de colla