dilluns, 9 de juliol del 2012

Impressionant!

Així descrivíem ahir els Castellers de Castelldefels el que vam sentir quan vam descarregar el 4 de 7, quinze anys després de l’última vegada que ho havíem aconseguit. Ha estat quinze anys després i en el trentè aniversari de la colla, desprès d’anys de dificultats en què la colla va estar a punt de desaparèixer - com tantes altres colles de la comarca - però que va aguantar fent pilars per la Diada Nacional de Catalunya i poca cosa més, fins que, l’any 2008, tornava a descarregar castells de sis. I ahir, quatre anys més tard, vam tornar a fer història, descarregant el 4 de 7, el 2 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla, a més dels dos pilars de 4 de benvinguda i de comiat i dels 3 pilars de 4 simultanis, que simbolitzaven els trenta anys de la colla, amb què vam voler posar punt i final a la millor diada de la colla d’enguany.

Doncs sí, els Castellers de Castelldefels vam fer història, i el més important és que ho vam fer comptant amb tots i totes. Vam començar amb un pilar de 4 amb una pilanera novella a segons – la Lourdes - un pilar parat i segur, amb una canalla que no ho va dubtar ni un segon i que va pujar confiada.
Ho estem aconseguint perquè comencem a creure’ns-ho i comencem a creure’ns-ho perquè tots i cadascun de nosaltres confiem en qui tenim al costat, o a sota, o a sobre. Crec que "força, equilibri, valor i seny" es queda curt. Hi falta també “confiança”” –comenta la Lourdes.

L’actuació va continuar amb el 4 de 7, que vam haver de lluitar fins al final, amb una canalla molt valenta, un tronc tossut que es va negar a caure i una pinya increïble, formada per castellers i castelleres de totes les colles participants, que va suar de valent la camisa i va aguantar fins al límit de les seves forces.

I després d’aquesta gesta, una torre de sis que ja és la quarta vegada que descarreguem aquest any, i que ahir vam descarregar amb molta solvència, i un 4 de 6 amb l’agulla molt parat que vam descarregar sense dificultats.

I, per acabar, un pilar de 4 de comiat, que vam aixecar al costat de les altres quatre colles participants, i els 3 pilars de 4 simultanis, un d’ells amb una enxaneta de 1, 70 que fa pensar que el pilar de 5 ja és a tocar.
Una actuació inoblidable i molt emotiva per a tots els nouvinguts a la colla, que ahir van fer el seu primer castell de 7, i també per a tots aquells que n’han format part des del començament i que ahir, quinze anys més tard, van tenir l’oportunitat de tornar a descarregar un castell de 7. Moltes felicitats a tots i totes!

La propera parada és el 12 d’agost a Castelldefels, per la Festa Major d’Estiu, diada en què esperem veure encara més i millors castells.
Ara més que mai, som-hi Grocs!