dimecres, 17 d’agost del 2011

Som-hi Grocs!

Dilluns passat, 15 d’agost, últim dia de Festa Major, els Castellers de Castelldefels, juntament amb la Global de Salou i la Jove de Vilafranca, vam plantar els nostres castells a la Plaça de l’Església de Castelldefels. Era la una del migdia, el termòmetre marcava la temperatura més alta enregistrada aquest estiu i, ni l’ombra, ni les dutxes d’aigua polvoritzada, podien fer gaire per abaixar-la.

Molta suor, nervis i incertesa. Sortíem a plaça amb tres castells amb troncs molt assajats, però amb les pinyes incompletes, per falta de gent, i un pom de dalt incert, amb una enxaneta experimentada i un acotxador molt i molt novell que no havia pujat mai encara a un castell de 6.

Malgrat tot, el primer castell, un 3 de 6, es va descarregar sense problemes. El Xavier, el nostre acotxador novell, va tenir algunes dificultats per arribar fins a dosos, però, un cop allà, decidit i valent, es va col·locar amb tres passets, talment com si ho hagués estat fent tota la vida. Bravo Xavier!

Els altres dos castells, un 4 de 6 i un 3 de 6 amb l’agulla, només els va coronar l’Anna, la nostra enxaneta veterana. El Xavier es va quedar a dosos en les dues ocasions, però va tornar a demostrar la seva valentia i empenta.

El més important, però, és que les pinyes van aguantar bé, i els troncs també. Els ciments i l’estructura dels nostres castells són molt sòlids, i ho hem demostrat.

Ara toca descansar una mica i agafar forces per a les properes actuacions, que ja són a prop i que no són poques!

Propera parada: 11 de setembre, Diada de Catalunya. Com ja és tradició, farem un pilar d’ofrena a la tomba de Rafael Casanova a l’Església de Sant Baldiri de Sant Boi, un altre pilar d’ofrena a Castelldefels, a la Plaça Onze de setembre i, per acabar, actuació castellera a Les Roquetes del Garraf, juntament amb la Colla Jove de Sitges.

I, per preparar-nos per a la Diada, recordeu que reprendrem els assaigs divendres 2 de setembre a les 21.00 h.

Som-hi Grocs!