dilluns, 9 de novembre del 2009

Reflexions al voltant de la sortida de Poble Sec


Diumenge al vespre despres de recuperarme de la jornada d'avui m'agafat per a reflexionar per escrit del que hem pogut veure avui.


Quant penso amb el que hem viscut m'adono que la d'avui, ha sigut una de les jornades Castelleres de més nivell en les que els Castellers de Castelldefels hem participat, tant si es mira per la qualitat de tots els castells realitzats, la qualitat humana de la gent i la indiscutible qualitat de l'escudella que ha adornat amb els seus efluviis tota la jornada no es pot negar que la d'avui ha sigut una gran jornada castellera.

Avui, he estat orgullos de haver estat convidat per aquestes magnifiques colles de Sagrada Família i Poble Sec que representen allò que a mi m'agradaría que la nostra colla fos en poc temps: Una gran colla que no competeix amb altres sinò que gaudeix de fer castells amb les altres colles i avui he gaudit molt tot fent castells amb ells.


Tant l'organització com la predisposició de la gent que ha sigut impecable han fet posible un matí ple de grans moments i com a mostra del que dic destacar tot el ritual que s'ha desenvolupat al voltant del primer 5 de 7 de la colla del Poble sec. Per començar: veure la Cap de colla damunt d'un altre membre encoratxant a la seva colla i a tots els assistents a fer alló que portaven tant de temps preparant, l'ordre inmaculat de totes les rengles de la pinya i com ens han anat col·locant a tots propis i foranis utilitzant ordenadament a tota la nostra gent a les seves rengles o fent de tascons. Mes tard veien com han treballat una sortida de dossos que ha fet trontollar tota la inmensa estructura del 5 de 7 per acabar amb una explosió d'alegria acompanyada de l'explosió de la traca que tenien preparada. Durant 15 minuts s'ha parat l'actuació, i tots estavem emocionats amb el treball que haviem fet alguns i vist ferels altres però que tots haviem tingut l'honor de compartir encara que fos desde els anells exteriors de la pinya.


Una dada: aquesta temporada Poble Sec y Sagrada Família han sortit 7 vegades junts. Això vol dir que hi han castellers de Sagrada Família que han apretat a les pinyes de Poble sec mes cops que molts de Castelldefels a les pinyes grogues.


Y aqui ve la part agre de la diada. Castelldefels ha acudit en aquesta magnifica trobada en poc més de 30 Camises. Davant les justificadisimes baixes d'alguns ens plantejem la inexplicable falta de compromís d'altres i llevat aquest fet descoratjador la constatació de que hem fet un treball tant a pinyes com a troncs molt solid i ben resolt que ens mostren el camí a seguir per a asolir els reptes que tenim.


Em sap molt greu l'accidentat final amb l'Arnau a l'Hospital que no ha sigut res pero ha tenyit de tristessa un dia tant magnific com el d'avui.


Encara que els grocs no han coronat cap castell, hem aixecat dos 3d6 i una torre de les més sólides que hem fet mai tot i la manca d'efectius i no puc més que destacar el pilar de despedida on l'unic titular era el Raul i que ha demostrat estar tant solid que pot ser tranquilament un pilar de 5 afegin la canalla ausent al capdamunt.

La sortida del 8 de Novembre era una de les primeres en establir-se al Calendari. Entenc que la metereología i les malaties no es poden preveure amb antelació i que part de la colla ha avisat amb mesos d'antelació la seva no asistencia pero no es demanar molt que quant una sortida es programa amb tant i tant de temps la gent mantingui el compromis amb la colla. Qui sap si amb part del membres que han faltat avui haguesim coronat tots els castells ja que la canalla que hi era (els mes petits i els no tant petits) han fet un esforç extraordinari i han demostrat un cop mes que están disposats a fer els que els hi demanem. I agraint els diversos oferiments no tenim mes que demanar disculpes a aquesta canalla perque la resta de la colla no em estat a l'alçada dels seus esforços.

Espero que la jornada d'avui marqui un punt d'inflexió. Primer, pel reconeixement que el compromis d'alguns nouvinguts i canalla supera amb molt el compromis de castellers mes "curtits". Segon, perque crec que hem trobat una manera pràctica de superar l'atzucat en que estem i veig el camí que ens ha de portar a fer estructures com el Pilar de 5 i el anhelat 3d7 i tercer perque la qualitat humana que hem demostrat el Castellers de Castelldefels es totalment indiscutible i independent de la qualitat objectiva dels castells que hem fet.

Avui al vespre estic més orgullos de ser dels grocs que aquest matí a les 10h i espero que les properes setmanes encara ho pugui estar mes i mes.


David

29 comentaris:

josele ha dit...

m'has emocionat amb aquestes paeaules..i espero k la gent k no hiha assistit tambe es fasi pensar en aquestes coses...k son tant importants com estar tots a la pinya per fer castells...

I jo tambe soc titular pilaner.....almenys he fet alguns...jeje

Orgullos de ser dels grocs!!

JOSELE

La loca ha dit...

Para mi también fue un gran día.Yo no lo hubiese explicado mejor...se puede decir más alto pero no más claro.

Lidia ha dit...

Yo me alegro que os haya ido bien, me alegro que no se haya caido ningun castillo, pero no me parece bien hacer el apunte de que algunas faltas son injustificdas. Confiemos en la gente..pq cmo todos decis, somos compañeros y una gran piña. Si empezamos creyendo que las gente falta por faltar entonces vamos mal. Por lo que veo esta salida ha servido para sacar troncos de castillos que antes no se habian hecho y que al parecer tienen resultado, no? pues dejemonos de tonterias en los ensallos y ensallemos duro para que salgan en la fiesta mayor de diciembre..

Un saludo y hasta el proximo ensallo.

Anònim ha dit...

Bones companys!

Desprès de veure aquesta gran redacció de la sortida al poble sec jo també m'he posat a reflexionar...

som una colla jove però... molt i molt especial...

de fet, jo crec que la més especial d'arreu dels PP.CC.

A hores d'ara, la nostra colla intenta superar els ''treballats''castells de la temporada passada(i dic treballats, pq si aquests castells van sortir, va ser gràcies a l'empenta que van posar alguns integrants de la nostra colla l'any passat per aconseguir-ho, i per arribar a aquesta situació vam haber de patir situacions com la diada a Baó la qual va ser un toc molt gran de moral i que si no recordo malament vam fer millor actuació q al poble sec) però alguna cosa no va bé, ja que portem un any sense descarregar més de dos castells a plaça, portem un any intentant estructures com un 3d6 que s'ens a resistit ja unes 20 vegades, molts diuen que aquesta situació ha arribat gràcies a una indecició de la canalla,i en això teniu raó, clar, que jo sense un cap de canalla adient i amb unes nocions bàsiques de castells m'ho pensaria dos cops a l'hora de pujar als castells, fins i tot no hi pujaria, hem de reflexionar, i pensar que si els nens no pugen no es pq són porucs sinó perque no han rebut unes nocions bàsiques del món casteller, parlo de psicologia una paraula que haurem d'utilitzar si volem arribar cap algun lloc millor.
Deixant de costat la canalla, hi han algunes situacións que també hem fan dubtar de que la meva sigui una colla castellera o un conjunt d'amics que es reuneix els diumenges per anar de farra, primer de tot hem de pensar que el nostre primer objectiu és fer castells i amb el temps, superar les altres colles,se q aquest tret pot ser questionat però al món casteller totes les colles han fet públic aquest objectiu(menys al cas de minyons i poca cosa més) desprès hem de pensar que com a casteller hem de respectar unes normes de convivència amb les altres colles, com per exemple fer pinya a les altres colles, q és un dels trets que m'enprenyen més de la nostra colla, tothom menys la canalla ha de fer pinya, aixó ha de quedar clar, despres ningú és pot molestar ni pot protestar si arribés el cas de que el cap de colla deixés alguna persona fora del castell, i sobretot, el motiu pel qual he escrit a aquest blog,
hem de defensar sempre els colors de la nostra colla i treure una miqueta d'orgull, sembla que no ens importi no carregar cap castell a plaça, i fins i tot m'he trobat amb gent q va cap a la plaça pensant q no carregarà cap castell...
hem de posar-li c. i tirar endevant. si no tenim la técnica per llençar el castell dona = es llença i es descarrega amb c., fent que la camisa groga surti de plaça amb bons castells i plantant cara als seus rivals, (sense oblidar el respecte i l'esportivitat,) si en algun castell fallem la caiguda farà mal peró no farà tant de mal com una sortida de plaça sense cap castell carregat... hem lluitat molt per arribar fins aquí peró si volem arribar a ser alguna cosa més hem de canviar l'actitud...
tinc moltes més coses al cap, però crec q no és el moment d'exposar-les, si ho faig, ho faré al nostre cap de colla.
Avans d'anar a una sortida hem de pensar si estem preparats per sortir bé de plaça sinó pasarà com ens a passat en aquestes últimes actuacions.

Anònim ha dit...

continuació:

no vui justificar la meva falta, d'assistencia(encara que jo ho tenia pensat avans de de que es fes publica la sortida) ja que crec que hauria d'haber estat defensant el meu color al poble sec, però no crec encertat el comentari critic dedicat a les persones que no hi van anar, moltes si no han anat es pq estan fartes d'aquesta actitud.

aquesta es la meva crítica,
si alguna persona s'ha molestat per els comentaris, ho sento però és la realitat de la nostra colla...
David crec que has fet una bona reflecció i que a més d'un, has aconseguit pujarli la moral, però no crec que algunes de les teves paraules estiguin encertades.
Demà ha assatjar en silenci i ha deixar enrrere els problemes.
I d'aqui menys d'un mes...

castell de 7 a la plaça de l'esglessia!

Abel Crespo i Hernàndez

Salut i castells grocs!

Esteve ha dit...

Ep, Crec que el David en cap moment esta senyalant a ningú per la falta d'assistència. A més a més no parlem de 2 4, 6 o 8... persones si no de moltes més. Diumenge a plaça nomes hi havia tirant llarg 35 camises... El David fa una encertada reflexió i crec que un merescut reconeixement a tots i totes pel nostre esforç i compromís. Aquest any hem tingut problemes amb la canalla, però no per falta de referents, perquè com expliquem que l'Arnau el diumenge es col·loques com mai ho havia fet, ràpid i a la primera? Crec que anem amb molt bona direcció, pero nomes si som capaços de dibuixar un horitzó conjunt ho podrem aconseguir i això vol dir treballar aquest 8 assajos com mai per tira el 3d7, 5d6, 2d6 i el pilar de 5!

Anònim ha dit...

esteve, crec que si han faltat mes de 10 persones no era convenient anar a la sortida, i despres, la reflecció d'en david està molt be, l'unic que crec q no es correcte es el fet d' esmenar el tret de que hagin faltat moltes persones sense motiu,

tot el que he dit ha sigut per sortides a les que he estat jo...

=ment no vui (i no hem de ficar més merda en aquest merder)

units i amb bona actitud arribarem a l'horitzó q tu esmenes.

al desembre ho aconseguirem, jo almenys suaré la camisa fins al final per la colla, i si tot va bé el 6 de desembre farem callar als q s'han rigut de la nostra colla k son bastants..

salut i castells grocs!

Anònim ha dit...

Estic amb el meu company anònim, no pot ser que hi anem a fer una sortida pensant en que lo m illor de l’actuació serà l'escudella, per que hem de tenir passió i amor propi per als nostres colors , el groc , si ni ha manca de personal i canalla no passa res, perquè pel nostres colors i c. l’actuació surt , però no podem anar sen derrotistes perquè així companys no anirem en lloc.també estic d'acord per la canalla en que hi manca un cap de canalla que estigui per als nans.
per últim ara mes que mai i per els nostres c. i per el color groc que estimem hem de demostrar que els grocs saben fer coses grans i no anar a plaça a nomes fer bona pinya, pilar, si tots anem a una podrem descarregar el 3/7, 5/6 i 2/& i 1/5 perque nosaltres o podem fer
com últim una reflexió per a tots, no m'acaba d’agradar es que si diem unes normes per l’assaig lo mes concentrats possibles, no pot ser que ni hagi gent corrents o jugant o cridant, o gent que nomes es preocupi de pujar i mai o quasi mai de fer pinya perquè no puja i quedar-se mirant el castell, per últim dir que no pot ser que la gent es vagi quan te gana o ha quedat.
Amb aquestes paraules no vull cap problemes sino que la gent reaccioni i demostri que els grocs l’any que ve estarem amunt

Jose Manuel Virino

Salut i força castells grocs, pit i collons

vitus ha dit...

Bé com diu en Luis Piedrahita hi ha dues frases a les que ningú es pot resistir. Quant sentim allò de “no hi ha collons de...” es provoca una reacció en la gent que els fa fer coses que d'altre manera no fariem i quant dius allò de: “espero respostes” obtens el que vols, respostes.

He lllegit el Post de n'anonim (mira que m'agrada poc no saber amb qui parlo però pel contingut ja he adivinat qui ets) i he estat pensant força estona en les “respostes”.

Definitivament, despres de pensar-hi molta estona la resposta es: 42, ( Per els que no hagueu llegit la Guia del autestopista galactico 2 coses:
1- llegiu-lo,
2- “Esto pertenece al libro: "Guía del autoestopista galáctico"En él una raza de otro planeta quiere conocer el sentido de la vida, del universo... y entonces crean un superordenador para que les de la respuesta. Le preguntan al ordenador si puede darle la respuesta y resolver su duda, que no los deja en paz. El ordenador les dice que sí, pero que necesita meditar durante 7 millones y medio de años. Los extraterrestres se van y vuelven al cumplirse el plazo. El ordenador les dice que ya tiene la respuesta, pero que no les va a gustar. Les dice que la respuesta es 42, los extraterrestres se lamentan porque no lo entienden, y el ordenador les dice que hubiera sido más fácil si le hubiesen dado la pregunta exacta a dicha respuesta. Así que crean otro ordenador aun mejor para que busque la gran pregunta.
Y al final pensándolo bien creo que ¡42! es la mejor respuesta a El sentido de la vida, el cosmos... quizá la única respuesta...”

Continua

vitus ha dit...

Literatura a banda, abans de donar solucions i senyalar amb les culpes a algú altre hem de pensar en quin es el problema i que podem fer cadascún de nosaltres (ara usaría la frase de kenedy sobre allò de que podem fer nosaltres per la colla i no.que pot fer la colla per nosaltres però.. ( ups!! ja ho he fet)) però ha uns principis básics que a em serveixen per a pensar sobre la colla i que carai m'agrada anar repeptint::
1- Ja que totes les colles tenen problema de canalla (si no pregunteu per allí i ningú dirà que esta de fábula amb la canlla) i es que el principal problema dels nens es que créixen i s'han d'anar renovant sovint (la culpa es del Kellogs, segur que hi ha una conxorxa americana perque creixin rápidament, no puguin fer d'anxanetes més de dos anys i aixi arruinar les tradicions folckloriques que impedeixin que estiguin més hores mirant Disney channel) . Aixi doncs, determino que la canalla no es un problema es part de la dinámica normal de totes les colles que s'ha de anar resolent día a día i que mai ningú podrà resoldre de forma definitiva. A més a més, diumenge eren els mes joves els que volien fer més i mes i mes, i....

2- Crec que no hem de pensar en el s'ha de fer i el que no. Personalment faig castells perque m'ho paso bé i crec que si la gent que pot (hi ha coses que no es poden escollir) no ve es perque no s'ho pasa tant bé com jo o s'ho pasa millor fent altres coses.(i m'agradaría saber quines són per no crec que sigue que están veient el diario de Patricia). Que hi farem a mi m'agrada anar amb la colla i ajudar-vos a tots amb el que puc, que no es precisament fer d'anxaneta. Més enllà d'aquesta reflexió la pregunta correcte es: perque hi ha gent que ja no s'ho pasa bé venint a fer castells? i que puc fer per que tornin a disfrutar-ho?. Aquestes son les preguntes i no pas si hem de posar aquesta o aquella norma. Potser si el metge em deixes veure cervessa m'escaparía de tant en tant a fer-ne alguna, o potser no. El que no fare es quedarme a casa veien donde estas corasson!!!.

3- Si tenim, tal i com hem demostrat un tronc que funciona del dret i del reves, amb gent i sense, amb pes i sense pes i la canalla no es problema (veure punt 1) no hi ha res que ens impedeixi provar de fer un castell de 7 a la festa major (llevat del problema 2). O sigui que mans a la pinya i a treballar i si no sempre es pot dir allò de: “a que no hi ha collons de fer un 3d7 al Desembre.”... diuen que sempre funciona :).

Ah, sobre el fer servir les tecnologies 2.0 per la dinàmica de la colla crec que es molt important que es pogui mantenir gracies a la tecnología un debat de fons i reflexionat (coses de la asíncronía) sobre com millorar la colla però pensem tots plegats que tot el contingut es públic i ho pot llegir cualsevol persona que ho busquí i sé de bona tinta que la gent d'altres colles llegeix i molt el nostre blog. Ara bé... crec que mantenir un debat d'idees per escrit i reflexionant es bó (i dedicar l'assaig a fer castells) però recordem que no tothom i participa i que benvinguts als que ens llegeixen de fora de la colla.

Estic molt contnet de que la gent participeu d'aquestes reflexions/ tertulies tecnomediades crec sincerament que ens han d'ajudar a millorar.

Apa siau i fins al vespre a l'assaig
David

josele ha dit...

La sortida estava posada en el calendari des de començament d temporada no era una actuació k es digues d'una setmana per l'altra...i crec k tota la gent k hi ha faltat a la sortida a sigut pq ells han vogut....es podia canviar els seus plans desde fa ja uns quants mesos...
Avui a l'assaig espero veure a tota la gent k es consideri afortunat d poder gaudir del color d la nostra camisa preparat per fer els millors assajos de la seva vida...pq si volem tirar els castells k haveu dit...keda molt treball per davant...

SALUT I CASTELLS

ORGULLÓS D SER DELS GROCS

josele

(i jo vaig anar a la sortida amb anims per tirar castells..no per menjar escudella...NO M'AGRADA)

Lidia ha dit...

Hello....bueno..yo (lidia....falte pq me fui a andora...odio el diario de patricia y dnd stas corazon jejeje) se que la salida estaba hace tiempo e iba a ir...pro...mi salida a andorra estaba prevista tb desde hace mucho tiempo...y por problemas personales...no se podia cambiar de dia...asi q no tube mas remedio q faltar...mas remdio!!pq yo disfruto haciendo castillos! y lamente mucho no haber ido! asi q porfavor...no prejuzguemos...ni quitemos valor a nuestras faltas amigos...y dejemonos de hablar sobre los demas y cada uno se plantee su propio papel dentro de la colla...q es lo importante...el papel de cada uno...

ahh per cert david.... 42...la resposta de tot, l'origen de l'univers......es molt bo aquest llibre jo ho he llegit! i ho recomano!!

vinga...avui cascu que es preocupi del seu paper en el castell i punt...ous..i a fer castells de 7!

fins la tarda...amb alegria i moltiisiimes ganes gent!!! que ens lo q ens falten a tots eh!!

un peto..

eulàlia ha dit...

Hola a tots/es,
Hi ha un parell de coses que hem de aprendre i fer tots/es si volem viure en societat:
-ser coherents, responsables i humils
-aceptar les crítiques amb inteligència.
-aprendre a escriure be.


Un petonet.
Eulàlia

JaKaX ha dit...

Bones a tots Colla!!
Em sap greu Eulalia.. pero jo a internet escric pos.. malament.. pero apart d'aixo comentar nomes unes cosetes ja que desconeixia que es creaven aquests devats i com diu en David crec que es important els Devats Online...
Pel que fa "fer castells amb Collons" meeeeeec!!(error)
En els castells hi ha 3 elements importantisims: equilibri, companyerisme i cap... molt de cap!! Quant estas alla adalt... cal tenir molt i molt clar que lo important som tots dsd la canalla fins el divuite cordo i que tots fem el castell i pensar amb el del costat pateix jo li donc un cop de ma.. aixo son els castells... esta molt be que tots li fiquem tot el que tinguem pero pensant el que fem i com ho fem sino KK
Pel que fa a la canalla... totalment dacord amb el que diu en David.. la canalla sempre en tota colla es un punt a millorar. Es complicat aixo de la canalla...i mai donaria la culpa al cap de canalla simplement caldria dir maneres pq la canalla pujes sense por i posiblement la resposta la trobariem en la pinya, en els que xerren, juguen o fan el burro mes enlla mentres que ells es "juguen l'ostion dsd alla dalt" o basicament en el tronc podriem trobar la resposta. La veritat es que potser cada una d'elles o ninguna d'elles podria ser la resposta correcte i potser tb podria ser que el nen/a no se sent suficientment preparat.Es una edad complicada per aplicar la Psicologia, ja que no tenen una conciencia complerta de tot plegat i es posiblement per aixo que son capaços de pujar un 3d9, aixi que jo deixaria la Psicologia pels que necesiten tractament psicologic i als castells hi posaria idees per a fer que la colla arribi cada dia mes amunt.
Per acabar dir que personalment penso que la colla ha de lluitar pq cada dia anem mes enlla, mai comfondrau amb la competicio de qui arribar mes enlla...
I ja acabant aquest rollo.. dir que es cert que quant estas en una activitat on tots som importants per assolir objectius comuns es importantisima l'asistencia de tots els implicats, tenint en compte per una banda, que fallar en aquell assaig/actuacio afecte al resta de components, pero sempre tenint molt en compte que existeix una vida fora dels castells i cal respectar les desicions personals de cadascu.

Jaume Baladia

Pit i amunt!!

Anònim ha dit...

yo tan solo querria incluir un apunte en relacion a lo que nos ha escrito nuestro amigo Jaume:

la psicologia no necesariamente se ha de utilizar para tratamientos psicológicos...si tu te enfadas conmigo...y eres un terco...y yo no utilizo la psicologia para tratarte...puede ser una gran explosion..por lo tanto...si se trata de niños y tu utilizas la peor actitud...evidentemente que no subiran... si tu utilizas tu mejor actitud...teniendo psicologia...te puedo asegurar que la canalla sube... es decir..como muy bien dices tu..hay q cambiar el metodo que se emplea con ellos y eso basicamente es trabajo del cap de colla de canalla...por lo tanto dejemos de culparlos pq si no suben es pq ese trabajo ha sido un desastre. si de momento no tenemos cap de colla de canalla...pongamonos manos a la obra entre todos y trabajemos SIEMPRE CON PSICOLOGIA (PQ SE TRATA DE NIÑOS, NO LO OLVIDEMOS) y consigamos lo que todos queremos...y es realizar esos castillos, grandes o pequeños, que tanto hemos estado trabajando.

Anònim ha dit...

perque parleu d'assistencia quant és una cosa VOLUNTÀRIA, sense cap obligació , es fa per diversió.

hi han moltes coses que fallen , s'hauria de fer una autoreflexió cadascú.

sobre els nens/es, si es necessita psicologia, s'han de mimar, valorar, potenciar, cuidar i especialment estimular.


tot això es veurà a la f major hivern a veure cap a on va la colla.
lluitan s'aconseguirà el bon camí, això sí amb valoracions negatives com a la radio( s'hauria de dir NOMÉS les coses positives, sinó la gent ni s'aproparà) i no informant a la colla de posibles sortides ( dia 14 nov)no s'aconsegueix bona reputació, ni captar gent, ni res.


tot el que hauria de sortir de les boques dels membres de la colla haurien de ser coses positives, encara que no s'aconsegueixin carregar els castells sempre es pot buscar el costat positiu.


i deixar-nos de tanta tonteria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Anonim unica cosa a dir, d'acord que sigui unacosa voluntaria i tu dius que no podem obligar a cap persona.
pero una cosa esclara que si a tu t'agrada fer castells i tas compromes amb la colla , ni a una obligacio imaginaria a anar-hi als assatjos i donarlo tot per sacar endavant tots el intents.

perque a mi quan m'agrada alguna activitat la fui fer sempre sigui o no sigui obligatoria.

jose manuel virino

Esteve ha dit...

Aclariment: el 14 de Novembre no hi havia cap sortida programada... fa dos mesos que estem dient que no totes les sortides... de ultima hora ja que per sobre de tot hem hem de respectar el calendari per així que tothom poguí combinar la seva vida personal amb la vida castellera... a més a més no podíem garantir una presencia de gent prou important per no donar mala imatge... i així s'ha comunicat els organitzadors de l'acte...
Ep, anem a fer feina, demostrem de que som capaços tots i totes, equilibri, força, pit i amunt! i dediquem tots els nostres esforços a fer la millor actuació d'aquest últims temps i que sigui el punt d'inflació per ser la propera temporada colla de 7

Anònim ha dit...

Bueno, sabes lo que creo yo que no hay una tecnica, que se reuna para estas cosas solucionarlo, y no se hacen, hay que meditar como hacerlo y no decir tonterias cada uno y no hechar mas mierda

Isa ha dit...

Este debate me parece muy interesante y constructivo, lo sigo con muchisimo interés por ser parte interesada e implicada, cada uno da su opinión, todas muy respetables, pero seria fantástico no esconderse detrás de los anónimos,no hay que tener miedo a decir lo que uno piensa.

Un saludo.

Lidia ha dit...

bien..dspues de este debate reflexiono y me quedo con una conclusion (bastante positiva): y es que realmente nos interesa nuestra colla... peor hubiera sido ver 0 COMENTARIOS. Me encanta, y lo digo en serio, que a pesar de nuestras ideas no compartidas entre todos, haya este interes por arreglar los posibles fallos de nuestra colla. Pensemos, a pesar de no haber cargado muchos castillos ahi estamos cada martes y cada viernes, subiendo, aguantando, haciendo piña, sufriendo... y eso es por algo.. y son esas ganas por mejorar. SI HAY MOTIVACION y hagamos lo posible para que continue siendo asi!! Toda la energia que estamos gastando en leer, pensar, reflexionar y exponer, pongamosla tambien en el castillo. Aunque no hace falta decirlo mucho más..por que se ve, presiento, siento y se que es asi que hay muchas ganas por hacer (hablando en plata) una actuacion QUE TE CAGAS! en nuestro pueblo!

un beso a todos... comer mucho estos dias... alimentaros bien.. descansar mucho!! y ha hacer ese 3d7, 5d6 y p5!!!


y recuerda: sube pecho!!! no mires abajo!!! sube los brazos!! aguanta!! no hagas mochila!! despacito!! a la vez!!


;) fins demaaa


Lidia.

Anònim ha dit...

simplement estic amb tu LIDIA, molt be explicat un resum del que hem de fer

Jose Manuel Virino

Lidia ha dit...

Gracias Virino! Abel, Virino y yo vamos a hacer un intensivo de tres semanas para ir al gimnasio y hacer piscina para ponernos popeyes! para la actuacion!! alguien se apunta????

Anònim ha dit...

hombre como popeye no k no me gustan las espinacas , jeje

tambien decir que espero k todos vengan alos ensayos con gansde actuar y no de "ligotear" o para estar sentados en el futbolin ya que personalmente espero y deseo que el año k viene seamos colla de 7, y asi seguir avanzando para finalesde la temporada k viene tirar los 3 y 4 de 7 amb agulla, todo es possible con esfuerzo y amor por el amarillo

ImPoSsIbLe Is NoThInG para els castellers de castelldefels

Jose Manuel Virino

Esteve ha dit...

Ep! Vigileu amb no agafar massa pes amb tant menjar i gimnàs!! jejeje i lidia t'has deixat el tema de bufar, finets i amb el cul endins!!
Apa a veure quan anem tots el gimnàs!

josele ha dit...

dues cosetes....

1- Jo em llevo a les 6 d la matinada per anar al gimnas..

2- Si jo faig aquestos esforços i vaig com vaig als assatjos(peleas familiares,perdida d dinero, cansado...peleas)
Es perque m'inporta aquesta colla...nose vosaltres pro ami m'agrada demasiat fer castells per aixo insisto tant al esteve...perque jo sento una cosa molt bonica dintre meu cada vegada que faig castells...jo des d petit volia ferlos i ara k ho estic aconseguint no ho deixare ....per el meu compte podeu contar amb mi per fer cualsevol cosa...pq o asumire i el fare pels meus ous...

Per tot això porto setmanes sense dormir pensant el k pot ser descarregar un castell d 7 i un pilar d 5 i el millor k yo formo part d'aquest castells sigui pinya o puji...pro era el meu repte quan era petit....i ho he aconsseguit....

Jo m'emocionare o estic segur..pro se k no deixare a la colla plantada...

I AIXÒ K PENSO JO ESPERO K HO PENSI MÉS GENT..per poder fer els castells amb el cor....jo el porto dintre....to el mon te un lloc a aquesta colla...i a aquest món casteller.

Vinga nois a fer pinya i a fer la millor actuació i el més important a consolidarlos....

ORGULLÓS D SER CASTELLER...PRO MÉS ORGULLÓS D SER DELS GROCS...

eSTIMO EL MEU COLOR....xD

Abel Crespo ha dit...

Estic content i agraït d que hagi passat aixó, com ha dit la nostra companya Isa aquest ha sigut un debat molt interesant i contructiu, si més no, ha sigut una solució per exposar la nostra situació i treure l'opinió dels que ens interesa treballar i tirar endevant amb aquesta colla, estic content de saber que encara queda gent a la colla que sent els colors i treballa per construir un horitzó molt millor. I sobretot estic molt orgullós de que la meva colla tingui el seu propi ''la pinya .cat''(un forum casteller) crec que es una bona iniciativa per a que la nostra colla expossi els seus punts de vista de tot el que passa al món casteller.

Deixant aquí les meves paraules boniques tornem a la feina:

-david: m'agrada la teva explicació de fer les coses per c. però jo crec que en té un altre signifecat...
quant dic descarregar castells amb collons vui dir descarregar castells no per técnica sinó per força i resistència. Només volia fer aquest apunt respecte això.
-jaume: no tiuu no, estas molt equivocat la psicologia pot solucionar qualsevol cosa en aquesta vida la mateixa paraula ho diu, psicologia: ciència que estudia la psique humana, els nens no són humans???? (si no ho són.. estic amb el david la resposta de tot es 42...) la psicologia ens pot ajudar molt utilitzada adequadament.
Jaume tiu, que em diguis tu, tu que vens dels castellers de gràcia, no em pots dir que no fiquem la competició dins del món casteller....
se molt bé els ideals dels integrants de la teva antiga colla i se que a les dates avans del passat concurs de tarragona molts integrants van deixar clar que si no aconseguien descarregar el 4d8(si m'equiboco va ser un castell paregut) per així aconseguir el ''pase'' al torneig plegaben...

aquí no som encara tan pros.. pro si que et puc dir que durant la nostra historia em tingut alguns ''pikes'' competitius com ara..: aquella torre de 6 neta al assaig de la jove de sitges amb botiffarra inclosa d'en senyor marti un cop es va descarregar... o sinó preguntali al senyor Jaime quina era la nostra relacció fa molt de temps amb els castellers de cornella... jaumet aquest sentiment competitiu ens va fer descarregar moltissims pilars de 5
quan no es podien fer castells, un 3d7, 4d7,ad7 amb a. i un 5 d 7 carregat(si no m'equivoco),
i no cal anar tan enrrere.. ja et deixaré el video de la passada festa d'hibern i veuras quina técnica més bona vam utilitzar per descarregar la torre i el pilar...
no t'enfadis jaume però així som i així em sigut tota la vida...

- avis a la colla: al assaig parla solament la técnica, avans de moltes persones que manen al castell esta els senyor COCA segon cap de colla que pot substituir al ESTEVE trankilament dacord?? a més em sembla molt malament que la gent es pasi per el cul la norma que vam posar de nos sortir a fumar fins q no toki el descans... home que ja som grandets!!!!
dit aixó solament he de dir això:

SOM I SEREM
GROCS 100%

FORÇA, EQUILIBRI I COLLONS!

AL DESEMBRE TORRE DE 6, 5 D 6 I 3 D 7 (DESCARREGAT)

Anònim ha dit...

Però què passa aquí?

encara esteu donant voltes a si canalla això, canalla allò, collons, tècnica, psicologia?

Aquí llenço la meva reflexió:
crec que un castell va de més tècnica a més collons... (de la pinya a l'enxaneta)

Crec que ho estem fent al revés, a la pinya i baixos els demanem collons i a la canalla... tècnica?

Crec que el nostre gran problema és la falta de tècnica a la pinya; sinó, digueu-me quants dels que estem allà abaix sabem exactament el que hem de fer i com fer-ho...

Els nens se'ls ha de saber tractar (psicologia) perquè hi posin collons i tirin cap amunt(però sense una bona tècnia abaix, no crec que hi hagi psicologia que valgui)

Crec que en l'article es demana precisament el compromís de tots, no només de la canalla o els dossos, sinó dels que en teoria hauríem de ser la pinya. Però si aquesta pinya va als assajos que vols (i no diem de les sortides), no podrem mai aprendre una bona tècnica i compenetració d'equip perquè la canalla hi posi collons adalt.

Lourdes

abel,josele i virino ha dit...

lourdes crec que es el comentari més coherent de tot l forum..


ole... mes clar impossible!


salut i castells grocs!