dijous, 27 de juny del 2013

I seguim fent-nos veure


Dissabte passat es va celebrar un Duatló familiar al Canal Olímpic de Castelldefels i els Castellers de Castelldefels hi vam anar per aixecar un parell de pilars com a part dels actes de cloenda de la jornada.
Seguim, doncs, donant suport a l’esport  i a la família i, al mateix temps,  acostant-nos als nostres conciutadans.


dijous, 20 de juny del 2013

Cap de setmana ple d'activitat castellera

El passat cap de setmana, els Grocs de Castelldefels l’hem tingut ple d'activitat castellera. Un cap de setmana en que hem recollit el fruit de la feina feta fins ara, tot i que seguim sense fer l'aleta els castells de set, demostra que anem pel bon camí.
L'assaig del divendres va ser un bon preludi del cap de setmana, un assaig que vàrem fer conjunt amb els Castellers de Gavà i els Castellers de Viladecans, on varem descarregar un altre 4d6net, però l'alegria més gran va ser quan varem descarregar un 3d6net que va mostra molt bones mides.

Així que dissabte ens plantem a la trobada Castellera del Baix Llobregat amb ganes de tornar a portar el 4d7, amb ganes de fer-ho bé en una diada tant important per la colla i les colles del Baix Llobregat. Després del P4 d'inici, decidim provar el 4d7 en la primera ronda, però no lliguem prou be la pinya amb el tronc i la indecisió de la canalla ens fan desmuntar el castell amb dosos posat. A la segona i tercera ronda decidim fer el 3d6a i el 4d6a i en la ronda de repetició un 3d6, per finalitzar un P4 i sortim amb 3 castells descarregats en la trobada del baix.

Volem donar les gràcies a totes les colles del baix, especialment els organitzadors els Castellers d'Esplugues i sense oblidar-nos dels amics i companys dels Castellers de Gavà  i els Castellers de Viladecans, que ens han ajudat molt i que esperem aviat puguin descarregar el seus primers castells de sis! 


Diumenge seguim de ruta Castellera pel Baix Llobregat i arribem a Sant Climent del Llobregat per celebrar els 20è aniversari dels gegants de la ciutat amb una actuació castellera amb els Xics de Granollers i els Castellers del Poble Sec. A Sant Climent, tot i anar justets de camises, descarreguem 2 pilars de quatre, 3d6a, 3d6 i 2d6, gràcies a la bona col·laboració dels Xics i Poble Sec!

Així tanquem un bon cap de setmana casteller que poc a poc anem fent camí per recuperar els castells de set, però tenint clar que cal que siguem molts més per poder fer-ho realitat, per poder fer bones pinyes i troncs els assajos i a les actuacions! 

Us esperem a tots i totes els dimarts a les 19:30 i els Divendres 21h per seguir treballant! i ens veiem el proper dissabte 22 a les 12h al Canal Olímpic i el dissabte 29 actuarem a Vilafranca! 

dilluns, 10 de juny del 2013

Ens fem veure

No ens cansarem de repetir que la gent de Castelldefels encara no coneix la seva colla castellera. I és, precisament, per aconseguir que això no sigui així que mirem de fer tantes activitats com podem dins la nostra ciutat.

Divendres passat, per exemple, vam fer un petit taller-exhibició al local d'assaig per als participants del programa Comènius de l'Escola Torre Barona de Castelldefels - nens i nenes de diferents nacionalitats, acompanyats de les seves famílies acollidores i professors del centre.

I diumenge al matí vam muntar la paradeta amb els nostres records castellers fets a mà al Mercat d'Intercanvi d'Articles de segona mà i Mostra d'Entitats que es va fer a la Plaça de la Democràcia de Castelldefels, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. A més de vendre els nostres productes i repartir fulletons i fulls de mà a tort i a dret, vam aixecar diverses estructures bàsiques per fer-nos veure una mica més i mirar d'engrescar el públic assistent.



















Ara toca assajar de valent i preparar-nos bé per aconseguir fer un bon paper a la Trobada de colles castelleres del Baix Llobregat, que se celebrarà dissabte vinent per la tarda a Esplugues de Llobregat, i també a la Diada Gegantera de Sant Climent de Llobregat, diumenge per la tarda, on actuarem com a colla local juntament amb els Castellers del Poble Sec i els Xics de Granollers.

dimecres, 5 de juny del 2013

Sí, a Castelldefels tenim colla castellera

Cada vegada que fem un taller, una exhibició o una actuació a la nostra ciutat, ens pregunten el mateix: d’on sou vosaltres? I nosaltres sempre responem: “Som d’aquí, de Castelldefels”. La pregunta següent sempre és: “Ah, però Castelldefels té colla castellera?”, pregunta que normalment va acompanyada de comentaris com ara: “Doncs jo hi he viscut tota la vida, a Castelldefels, i no ho sabia!”. El més trist és que la colla no fa ni un, ni dos, ni cinc, ni deu anys que existeix. De fet, som la colla degana del Baix Llobregat i fa pocs dies vam celebrar els trenta-un anys.

Han estat trenta-un anys plens d’èxits i també d’alguns fracassos, de temporades increïbles i de temporades desastroses, de grans castells i de castells més modestos. Han estat trenta-un anys durant els quals gent de tota mena ha anat passant per la colla. Alguns s’hi han estat poc temps, d’altres una llarga temporada, i d’altres no n’han marxat mai.
Sigui com sigui, no podíem permetre que la nostra gent, els nostres conciutadans, no sabessin que a la seva ciutat s’hi fan castells. És per això que ens hem decidit a explicar-vos-ho.

Doncs sí, a Castelldefels tenim colla castellera. La colla pertany a l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC), la nostra camisa és groga i actualment fem castells de sis i mig i estem a punt de fer el salt als castells de 7. Si en voleu més detalls,  si voleu conèixer la nostra història, entreu al nostre bloc (http://castellerscastelldefels.blogspot.com.es), a la web de l’ACPC (http://acp.entitatscastelldefels.cat), a la vikipèdia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Castellers_de_Castelldefels) o al canal YouTube de l’ACPC (http://www.youtube.com/user/Agrupacastelldefels).
La colla, ara mateix, està tècnicament en molt bona forma i amb un tronc molt ferm, però, si volem anar més amunt, ens calen més peces. També ens falten mans, i moltes!  Què vol dir que us falten mans? – us preguntareu. De vegades, els castellers perdem el món de vista i oblidem que hi ha gent que no sap què és un castell, o que no n’ha vist mai cap, i que, per descomptat, no coneix l’argot casteller. No patiu, que us ho expliquem.

Un castell no és només allò que es veu més – nosaltres li’n diem tronc – que és tota aquella gent que puja una sobre l’altra i fa equilibris per aguantar i no caure. Un castell és molt més que això. És una feina en equip, ben coordinada i molt soferta, amb una gran dosi de tècnica i una altra encara més gran d’il·lusió i ganes, una feina que es tradueix en una gran pinya de gent que prem, que aguanta i que fa de coixí per als que, molt de tant en tant, cauen. Aquesta gent són les mans que necessita tota colla castellera, les mans sense les quals no es poden enlairar castells, ni grans, ni petits. Són mans de gent molt alta, de gent menuda, de gent grassa i de gent prima. Són mans de nois i de noies, d’homes i de dones, tan se val l’edat, la professió, l’estatus social, la ideologia o la religió. Tothom té cabuda dins una colla castellera, i això és el que ens fa més grans.
Així doncs, si tots plegats volem que la colla de la nostra ciutat tiri endavant i faci grans coses, si volem potenciar els castells per potenciar la integració i la cultura a la nostra ciutat, tots plegats hem de fer pinya. Hem d’aconseguir que tots els castelldefelencs i castelldefelenques sàpiguen que existim, i que molts de vosaltres vulgueu formar part d’aquest projecte. I què implica pertànyer a la colla? – us preguntareu. Doncs poc més que passar-ho bé als assaigs dos cops per setmana, visitar poblacions arreu de Catalunya els caps de setmana i fer una activitat en què tota la família pot participar. Què més es pot demanar?

Veniu a fer castells, sense vosaltres no ho podem fer! I, si finalment no us decidiu a venir, si més no ara ja ens coneixeu i, quan ens veieu actuant a la plaça, o a una escola, o pel carrer, podreu dir: mireu, aquests són els Castellers de Castelldefels, els nostres!

dilluns, 3 de juny del 2013

Cap de setmana solidari

El cap de setmana passat els Castellers de Castelldefels no teníem cap actuació programada i, per tant, era cap de setmana de descans. Nosaltres, però, no descansem mai, i vam omplir els matins de dissabte i diumenge amb dues activitats solidàries.

Dissabte pel matí vam participar, juntament amb la colla en formació de Viladecans, en un taller de castells solidari al Col·legi Santo Ángel de Gavà. Malauradament, dos del nostres castellers es van lesionar quan intentàvem un 3 de 5 amb l'agulla net, coses que passen! Des d'aquí els enviem a tots dos una forta abraçada.

Diumenge ens vam desplaçar fins a la platja, que era plena de gom a gom, per aixecar un pilar de 4 a la sorra, amb motiu del Torneig Solidari de Vòlei platja Promundo.

El proper cap de setmana tampoc tenim actuació, però tampoc descansarem, perquè diumenge tenim taller al barri de Vista Alegre de la nostra ciutat.

Caldrà esperar, doncs, fins al 15 de juny per tornar a aixecar castells. Serà a la XIX Trobada de colles castellers del Baix Llobregat a Esplugues de Llobregat, i tots en tenim moltes ganes!